Kategorier
Kulturkoll Ungdomsbokskoll

Nu är det vi två

Linda
Välkommen till en vecka som tillägnas paren. Inte nödvändigtvis de romantiska, utan snarare vännerna, syskonen och radarparen. Två personer, som står riktigt nära varandra, eller i alla fall är väldigt beroende av varandra. Som vanligt ska vi försöka vrida och vända på temat så mycket vi bara kan.

Apropå vi två så tycker jag att just du ska hänga på vår Facebook-cirkel om Jessica Schiefauers När hundarna kommer, där vi dels har ett oskiljaktigt kärlekspar, två mammor som på olika sätt förlorar ett barn och två bröder som splittras. Det är dessutom Schiefauers andra nominering till Augustpriset.

 

Photo by Joel Muniz on Unsplash

 

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

Ett svar på ”Nu är det vi två”

Stängt för kommentering.