Kategorier
Ungdomsbokskoll

Kulturkollo läser Schiefauer

Linda
samlasning_hundarnaIdag smyger vi igång diskussionerna kring nya bokcirkelsboken När hundarna kommer av Jessica Schiefauer i gruppen Kulturkollo läser.Jag är ganska säker på att den kommer att återfinnas på topplistan, då jag summerar årets läsning. Även Augustjuryn tycker om den och Schiefauer, som vann priset för bästa barn- och ungdomsbok för Pojkarna, är nu nominerad till samma pris. Imponerande.

När hundarna kommer handlar om Ester och Isak, som i bokens inledning är vansinnigt förälskade. När känslorna klingar av, i alla fall för Isaks del, funderar han på att bryta upp. Allt förändras då Anton, Isaks lillebror, är inblandad i en misshandel med dödlig utgång. I krisen klamrar sig Isak fast vid Ester och de knyts ännu mer till varandra.

När hundarna kommer är också berättelsen om föräldrar som helt plötsligt är ”de som uppfostrat en brottsling” och föräldrar som har en dotter som lever ett liv de inte riktigt tycker om. Schiefauer har valt intressanta perspektiv och låter de som sällan får komma till tals stå i centrum.

Det finns utan tvekan en massa saker att diskutera kring den här boken och jag hoppas att ni hänger på. Klicka er in på Facebook och gå med i vår grupp om du inte gärna gjort det.

Väl mött hos Kulturkollo läser.

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

Stängt för kommentering.