Kategorier
Kulturkoll

Magi, mystik och metafysik spökar vidare. Någon annanstans.

helena-top

Med detta inlägg stänger vi veckans tema ”magi, mystik och metafysik” i vilket vi har kunnat läsa Helenas lista på ”Världens bästa vampyrer”, Carolina skrev om vad som kanske lurar under marken i ”Undernaturligt – om att ha respekt för de underjordiska” och Linda skrev om människor som förvandlas till djur och annat övernaturligt i ”Att genomgå en metamorfos”.

Anna recenserade ”en sagolik äventyrsroman för barn i mellanåldern”: ”Ishavspiraterna – en magiskt bra äventyrsroman” och vår gästskribent Helena Dahlgren berättade om sin gräns (eller avsaknaden av den) när det kommer till övernaturligt och gav oss läsare en hel del lästips. Vår egen Helena frågade sig ”Änglar finns dom?” och Lotta skrev om övernaturlig chick-lit.

Vi har även haft en tävling. Grattis till Ljusletare till ett ex av Vinterfolket. Mejla oss din adress på info@kulturkollo.se så ska du snart få din bokvinst.

Veckans utmaning gick ut på att ”fundera på var din gräns går när det gäller magi, mystik och metafysik i populärkultur? Hur mycket övernaturligt tål du i böcker, tv-serier och/eller filmer? Det kanske till och med skiljer sig mellan de olika medierna. Är du kanske en sådan som går ”all in” och sväljer allt som författaren serverar eller är du en halvskeptiker som köper lagom dos eller kanske är du en fullblodsskeptiker, som inte vill ha något yttepytte litet magiskt inslag alls.” Följande har varit med och bidragit:

Mina skrivna ord

Bokföring enligt Monika

Fantastiska berättelser

Fröken Christina 

Boklysten

Bokhyllan i pepparkakshuset

What You Readin?

Foto: ”Red Ghost” av Santiago Alvarez

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

2 svar på ”Magi, mystik och metafysik spökar vidare. Någon annanstans.”

Stängt för kommentering.