Kategorier
Ungdomsbokskoll

Några cirkeltankar om När hundarna kommer

Linda
Vi har nu diskuterat Jessia Schiefauers bok När hundarna kommer i vår Facebookgrupp Kulturkollo läser. Mycket har handlat om karaktärerna och deras agerande. Hur sunt är egentligen Isaks och Esters förhållande? Varför gjorde Anton som han gjorde? Hur känns det att vara mamma till en mördare? Många tyckte om Schiefauers grepp att låta gärningsmannens familj stå i centrum, då de sällan får någon uppmärksamhet. Däremot befinner sig Anton själv i periferin och några av oss hade velat veta mer om honom. I en intervju här på Kulturkollo öppnar Schiefauer för en fortsättning, men då ur Rubens perspektiv. Ruben är den person, som för många förblev namnlös, en karaktär som hon inte känner sig färdig med.

Extra kul blev det så klart när Jessica Schiefauer kammade hem Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok. Då tog diskussionerna ny fart. Vi var eniga om att juryn gjort ett bra val, inte för att alla läst samtliga nominerade, men för att vi verkligen gillade boken.

Det har varit roligt att diskutera med er! Från att ha varit ganska skeptisk till att bokcirkla på Facebook har jag blivit ett riktigt fan. Det är skönt att kunna kika in ibland och läsa, kanske också kommentera. Det finns en plats för alla i en bokcirkel på Facebook.

Just nu diskuterar vi vilken bok vi ska samtala kring härnäst. Klart är att det blir start någon gång i mitten av januari, men vi meddelar titeln i god tid så att ni hinner läsa.

Tack för den här gången!

 

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.