Kategorier
Kulturkoll Romankoll Ungdomsbokskoll

Den här veckan är i alla fall snart slut

linje-ulrica

Ja, den här veckan är i alla fall snart slut och om inte alltför länge är även november slut. Jag vet inte om det bara jag som inbillar mig, men det känns som ovanligt mångahar bestämt sig för att dra igång med julstämningen väldigt tidigt i år. Mitt flöde är redan fullt av adventspynt, pepparkaksbak och till och med tomtar. Själv är jag lite konservativ och håller gärna på pyntandet till adventshelgen (och tomtar helst inte förrän precis innan jul), men med det sagt har jag redan handlat några julklappar och jag ska på årets första glöggfika i eftermiddag.

När det gäller saker som gärna får ta slut alt. hålla på länge så är det framförallt TV-serier och TV-program som har engagerat er i veckans utmaning. En del får ni inte nog av och annat får gärna hålla på hur länge som helst.
En TV-serie som är en riktig långkörare är serien Coronation Street som visats på brittisk TV sedan 1960 och som fortfarande har över 10 miljoner tittare varje dag. Det är den  äldsta pågående dramaserien i världen.

Ett annat exempel på kultur utan slut är pjäsen The Mousetrap, baserad på Agatha Christies deckare med samma namn (Råttfällan på svenska) som spelats i London kontinuerligt sedan 1956 och nu är uppe i över 26 000 föreställningar.

Men långa bokserier är också något som några av oss njuter av och som andra tycker är lite tradigt. Jag har ju själv skrivit roman-solitärens lov här på bloggen och kan inte låta det här temat passera utan att tipsa om en av mina favoritböcker i alla kategorier – nämligen Den oändliga historien av Michael Ende. Jag gillar den så mycket att den fick en hedersplats på mitt kalas när jag fyllde 40. Nu har jag överfört min kärlek till den här boken till sonen och läst den högt för honom för andra gången i år.

Filmen däremot är inte så bra, men visst minns ni filmmusiken?

Tack för att ni har varit med oss den här veckan. På måndag är vi tillbaka igen, men då är temat något helt annat. Hoppas vi ses då!

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.