Allt har ett slut, They said.

helena-top

Jag var inte riktigt beredd på det här inläggets efterdyningar. Konsekvenser. Efterverkningar. På mig. Tanken var att rota fram TV-serier som har nått vägens ände, som New girl, Casual och 12 monkeys. Tanken var också att jag fick chans att grotta ner mig i varför jag gillar serier som ändrar premisserna i de olika säsongerna, såsom American Horror Story (samma skådespelare, nya karaktärer), The Wire (samma karaktärer, olika huvudpersoner) och True detective (olika skådespelare, olika karaktärer), men jag kan inte komma förbi tanken att några av mina favoritserier går i graven nästa år.

Den första att nämna i detta sammanhang var jag medveten om: Big Bang Theory, som hade premiär den 24 september 2007 och som från början var tänkt att heta Lenny, Penny, and Kenny. Serien utspelar sig i Pasadena, Kalifornien och kretsar kring fem karaktärer: Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali och Penny (mig veterligen har hon inget efternamn). Nördigheten har med de fyra förstnämnda karaktärerna förkroppsligats på ett befriande och underhållande sätt (Go nörden!) och Penny får emellanåt representera förnuftet i gruppen. Varje vardag sitter jag och sambon bänkade vid TV för att följa detta gäng.

Den andra serien som kommer lämna mig i saknad är Homeland, som bygger på Gideon Raffs israeliska serie Hatufim. Claire Danes är lysande som CIA-agenten Carrie Mathison, vars mående helt klart är i obalans. Sambon tröttnade efter några säsonger, men jag följer den slaviskt. Stackars mig!

Avslutningsvis kanske den största skandalen för undertecknad: The Affair går i graven. The Affair! Hur är det möjligt? Eller ja, jag förstår ju utifrån vad som hänt i serien (no spoiler), men ändå! Ett relationsdrama i vilken du får främst följa Noah Solloway, Alison Lockhart, Helen Solloway och Cole Lockhart och deras trasiga, fantastiska och intressanta relationer. Det som jag tycker är extra spännande med denna serier är hur den berättartekniskt låter oss ta del av samma historia på olika sätt. Varje avsnitt är indelat i två delar i vilka du får följa olika karaktärer – du får alltså två olika perspektiv på samma händelseförlopp. Det som till en början verkade så enkelt är naturligtvis inte detta. Detta kommer ta ett tag att smälta.

Allt har ett slut, They said.

Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Visa alla inlägg av Fanny →