Nu är det slutprisat för den här gången

linje-johanna
Söndag igen och det är dags att avsluta den här temaveckan. Vi har diskuterat pris och i synnerhet litterära pris. Veckan började med en intervju med Augustprisvinnare (igen!) Jessica Schiefauer. Linda uppmärksammade oss på vilka som utsågs till årets bästa kriminalromaner av Svenska Deckarakademin.

I december delas årets nobelpris ut och för den som har vägarna förbi Stockholm den 7 december går det att lyssna på ett samtal mellan utrikesminister Margot Wahlström och årets pristagare Svetlana Aleksijevitj på Kulturhuset. Helena skrev om årets pristagare och om att ge röst åt de nedtystade.

Anna och Lotta konfererade om årets Pulitzerprisvinnare, Anthony Doerr. Alla är dock inte särskilt intresserade av pris och Carolina skrev ett lite anti-prisinlägg. Och Linda skrev om könade litteraturpris och vad det får för effekt att bara ett kö kan vinna. Dessutom har vårt cirklande om När hundarna kommer avslutats, det har varit skoj och ett stort grattis till Jessica.

Tisdagsutmaningen var knepig den här veckan, det skulle väljas bara en bok att ge ett litteraturpris. Följande deltog:

Mina skrivna ord- Robert W

Bokföring enligt Monika

Stories from the city- Anna

Fröken Christina

Mias bokhörna

Tack för den här veckan!

Johanna

Fullfjädrad kulturtant som nästan oftare är iväg på kulturevenemang än hemma. Hjärtat klappar extra varmt för ungdomsböcker och YA (young adult) som det aldrig går att bli för gammal för att läsa.

Visa alla inlägg av Johanna →