Kategorier
Kulturkoll

Kulturkollos Viktoria

linje-viktoria

Namn: Viktoria

Här håller jag koll till vardags: Öresundsregionen. Går gärna på konstutställning när tillfälle bjuds och jobbar på skolbibliotek så har massor av välfyllda hyllor att klappa på dagligen. Dessutom har jag en 3-årig bokslukare hemma och hundratals ivriga läsare att prata böcker med på jobbet varje dag. Jag bloggar även på Bokomaten.

Läser helst: Har naturligtvis stort intresse för barn- och ungdomsböcker och älskar att äntligen kunna läsa bilderböcker för min lille Pocket därhemma. Själv är jag stor anglofil, gillar brittiska deckare och litterärt mörker. Gärna historiskt eller från New England. Och Harry Potter förstås.

Läser helst inte: BOATS, annars är jag öppen för mycket.

Läser just nu: River road av Carol Goodman. Äntligen har hon i alla fall tillfälligt lämnat paranormal romance-området för att återvända till sina litterära thrillers i akademisk miljö. Finns många som gör bra paranormal romance men ingensom kan mäta sig med Goodman när det gäller akademiska thrillers.

Vad jag har kollat i vinter: Älskade tavlor på National Gallery i London och en hel del bra TV-serier. Fröken Frimans krig och Life in Squares t ex. Dessutom var jag bloggambassadör för Augustpriset så läste in mig på de nominerade i barnboksklassen.

Vad jag vill kolla i vår: Jag brukar försöka klämma in Litteralund, barn- och ungdomslitteraturfestivalen i Lund, men konferensen har blivit biennal så i år får det eventuellt bara bli det offentliga programmet med sonen. Imorgon får vi dessutom tillträde till vårt nya hus och kommer alltså så småningom att flytta och påbörja renovering så misstänker att det blir en hel del litteratur och TV om inredning och arkitektur.

Jag har extra bra koll på: Barn- och ungdomsböcker, all things Harry Potter och kokböcker. Hyfsad koll på brittiska deckare och brittisk litteraturhistoria också. Även intresserad av konst, musik och design.

Jag har ingen koll alls på: Det är länge sedan jag var en teatermänniska och jag har knappt sett en hel film sedan min son kom då tiden helt enkelt fördelas annorlunda nu. Modern poesi kan jag tyvärr heller inget om.

Jag vill få bättre koll på: Musik och icke engelskspråkig litteratur. Lyssnat mycket på musik tidigare men det har kommit av sig lite. Läser en del italienskt då jag älskar Italien i allmänhet och Florens i synnerhet, men skulle vilja ha bättre koll även där. Skulle gärna bli bättre på grafiska romaner också.

Därför behöver jag åka på kulturkollo ibland: Tiden, tiden, tiden. Tänk att får sitta i flera timmar och läsa ostört och bara avbrytas av att man vill sitta lite vid datorn eller samtala med likasinnade. Lyx för en småbarnsförälder.

Vad jag hoppas och vill med Kulturkollo.se: Att det ska kännas lite just som att åka på kulturkollo. Att få samtala med likasinnade och ägna massa tid åt att nörda loss i litteratur och kultur. Dessutom tänker jag prata mellanålderböcker och bilderböcker så det stänker om det.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

3 svar på ”Kulturkollos Viktoria”

Så du har blivit en ”kulturkollotant” 🙂 Grattis! Bra komplement till övriga gruppen.

Stängt för kommentering.