Kategorier
Barnbokskoll

Ett arkiv med högläsning

Linda
I sitt öppna arkiv har Svt samlat högläsningsfavoriter att lyssna på. Jag bläddrar nostalgiskt bland klippen och inser än en gång vilken skillnad det är på högläsning och ljudböcker. Hur uppläsaren i en ljudbok förmedlar något, medan högläsaren verkligen bjuder in till en ny värld. Som här, när Astrid Lindgren läser Mio min Mio, en av mina absoluta favoritböcker. Tio avsnitts magi.

Är du mer sugen på att bara lyssna, så finns en hel del gamla klassiska sagor på Spotify. Där kan du och/eller ungarna lyssna på titlar som Pelle Svanslös, Mumintrollen, Folk och rövare i Kamomilla stad och Nalle Puh.

Kika in och botanisera du också!

ladda ned (1)

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.