Kategorier
Kulturkoll

Våga vägra yta i sommar

Linda
Vad ska ni göra i sommar då? Denna fråga som ständigt ställs den här tiden på året, eller förresten från januari tills nu. Kraven på att planera sommaren i detalj är något som ofta stressar mig. I den bästa av världar skulle jag strunta i både vad jag och andra gör, men det är så himla svårt. När vi nu äntligen är lediga är det så tråkigt om livet inte blir perfekt. I år ska vi måla hus och bygga övervåning. Det känns lite futtigt. Så mycket lättare det är att kunna berätta om exotiska resor, både nu och i höst när allt drar igång igen. Sommarkraven är verkligen en sommarplåga.

Tänk om jag bara hade varit cool nog att bara skita i dem. För egentligen räcker det med en solstol (eller en soffa vid regn), en bra bok och kanske någon mat eller dryck som lässällskap. Inget socker på toppen, utan bara vanligt liv om än i en slappare version.

Bye, bye alla måsten!

Jag ska verkligen försöka skita i er i sommar!

 

Bara ta det lugnt …

… och absolut inte stressa upp mig alls!

 

via GIPHY

 

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

6 svar på ”Våga vägra yta i sommar”

Roliga rörliga bilder! Visst blir det lite jobbigt och tjatigt med alla frågor ibland. Min man och jag som har ett lantställe har det väl förspänt, tror jag. Känns som det aldrig kan bli fel i andras ögon att tillbringa semestern där. Även om man inte åker på lyxresa till fjärran länder verkar de flesta tycka att det låter fantastiskt att ha ett eget ställe på landet.

Fast en ny övervåning är väl inte det sämsta? Fullt “legitimt” sätt att spendera semestern på tycker jag. Vi behöver umgås efter en hektisk vår = ska bli vansinnigt skönt att vara hemma större delen av semestern.

Det ska bli superskönt när det är färdigt. Vi behöver också umgås dock och jag oroas lite av att vi ska glömma bort det.

Renovering/tillbyggnad räcker mer än väl som sommarprojekt. 🙂 Men, jag förstår vad du menar. Det finns så många krav och förväntningar från andra och de kan vara rätt jobbiga att slå bort. Det är samma när man har varit någonstans och folk frågar “såg ni det/gjorde ni det”. Ofta är svaret från min sida “nej” och jag inser att jag har semestrat på fel sätt på aktuell ort.

Just semestra på fel sätt känner jag igen. Vi orkar oftast inte göra så mycket om vi är iväg. Sitter helst med en bok i skuggan. Det funkar ju hemma också förstås.

Stängt för kommentering.