Kategorier
Kulturkoll

Dagens kulturkollotips: Lerin, Persbrandt och Hopper i Karlstad

helena-top

Jag hoppas på en fin och uppehållslig sommar men vi vet ju alla hur det brukar vara med den saken. Och också de allra vackraste somrar behöver sina regndagar, för väta och för vila. Om du råkar befinna dig i trakterna en sån där dag tycker jag att du ska ta dig ett besök på Lars Lerins museum Sandgrund i Karlstad. Och befinner du dig inte i trakterna bör du planera in ett besök, och hoppas på regn kanske.

Jag har skam till sägandes bara varit där en gång men det är en fantastisk upplevelse. Lokalerna är stora och luftiga och konsten är naturligtvis superb som alltid Lars Lerin. Och konstnären själv syns också till titt som tätt. I sommar kan jag tänka mig att det blir extra ruljangs när Mikael Persbrandt ställer ut konst (till och med 24 juli). Och för den som är intresserad av mer skådiskonst finns Värmlands museum bara några steg bort, där visas en fotoutställning av Dennis Hopper under hela sommaren och långt in på hösten.

Dagens_liten

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

2 svar på ”Dagens kulturkollotips: Lerin, Persbrandt och Hopper i Karlstad”

Åh! Sliperiet i Borgvik var vi på när vi var på tur i Värmland för några år sedan. Jag tyckte mycket om den vackra miljön med de gamla industribyggnaderna. Kan verkligen rekommenderas.

Stängt för kommentering.