Dagens kulturkollotips: Pocketnyheter

Linda
Dagens kulturkollotips handlar om bra böcker som just kommit ut i pocket. Böcker jag läst och tyckt (tycker) om, som alla är perfekt semesterläsning!

Gånglåt av Elin Olofsson handlar om sångerskan Salida, som nu är något av en föredetting. Hon åker och hälsar på sin syster i Jämtland och ska där skriva på sina memoarer är det tänkt. Mycket läsvärd! Läs mer om boken här och en intervju med Elin Olofsson här.

Mitt hjärta går på av Christoffer Holst handlar om Chavve och Pontus, två ensamma själar som möts genom en dejtingapp. Fint, känslosamt och väldigt romantiskt. Läs mer om boken här.

De underkända av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt är en riktigt obehaglig deckare där mördaren ger sina offer ett allmänbildningstest. Klarar de tillräckligt många frågor lovar han att skona dem, men annars möter de en brutal död. Offren är dokuspåpakändisar och deras kroppar hittas i övergivna skolsalar. Läs mer om boken här.

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer belönades med Augustpriset förra året. En stark berättelse om vad som hände med en familj när en av familjemedlemmarna begår ett vidrigt brott. Läs mer om boken här och en intervju med författaren här.

Dagens_liten

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →