Det här var ju riktigt pinsamt, men vi har alltid Hanne Vibekes mosters migrän ändå…

helena-top

Det är på gränsen till oerhört pinsamt det här. Hur jag sitter med i ett möte och bestämmer tema Danmark på Kulturkollo inför hösten. Och till och med tänker “det ska väl inte bli så svårt, jag har ju läst mycket från Danmark”. Och så kommer jag hem och ägnar hela sommaren åt att fundera och tillslut komma fram till vägs ände där jag behöver erkänna för mig själv och världen att, nej, jag har inte läst någonting från Danmark. Ingenting!

En sanning med modifikation förstås, jag har läst en del påtvingad HC Andersen på litteraturvetenskapen. Men inget annat. Ingenting!

Jag har inte läst Kirkegaard eller Holst eller Helle eller Høeg. Inte Brøgger, Adler Olsen eller Blixen. Och jag har inte ens varit sugen. Förlåt mig grannland! Jag har sett en hel del tv-serier som jag älskat (om det kan hjälpa), men dem har jag ju redan skrivit om

Till mitt försvar, eller om det möjligen är en undanflykt, kan jag meddela att jag just nu läser ett oerhört trasigt, utgallrat, biblioteksexemplar av Hanne Vibeke Holsts Min mosters migrän. Och den är väldigt bra…

Alla ni Danmarks-kännare: vad danskt vill jag läsa? Var börjar jag?

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

3 tankar på “Det här var ju riktigt pinsamt, men vi har alltid Hanne Vibekes mosters migrän ändå…

    1. Ja, jag följer naturligtvis utmaningen med stort intresse. Jättebra extratips på flera sätt, dels blir jag lite fundersam på om jag inte läste Aidts ”Babian” för några år sen och gillade, dels blir jag lite sugen att läsa på danska vilket jag inte gjort sen jag pluggade. Tack!

Kommentarer är stängda.