Kategorier
Kulturkoll Romankoll

Vinter med Kulturkollo #vinteräventyr

När ni läser det här så är jag ute på årets sedvanliga #vinteräventyr. De senaste åren har vi tillbringat den första veckan på året på resande fot och varför ändra på ett vinnande koncept? När jag drar på vinteräventyr så är det lågt från skidor och snö, för min del handlar det alltid om städer: Lissabon, London, Valencia, Nice, Rom. I år San Fransisco!

Idén till just den här resan har jag ruvat på länge men det var oväntat nog, eller kanske fullt väntat, några böcker som fick mig att göra slag i saken. Flickorna av Emma Cline var den avgörande läsningen men Julie Otsukas romaner När kejsaren var gudomlig och Vi kom över havet om de japanska immigranternas öde i Kalifornien gjorde mig också sugen. Särskilt när jag såg bilder från museet Asian Art Museum och Golden Gate Park.  Sedan har jag förberett mig genom att läsa John Steinbeck, hittills har jag skrivit om Det stora kalaset och Möss och människor inne på min blogg. National Steinbeck Center i Salinas är ett givet besöksmål. Naturen längs kusten med sina spektakulära vyer ser jag fram emot och till SFMoMa är biljetten redan köpt. Troligen har jag redan rapporterat en hel del på min privata blogg så vill man följa resan så kila dit så får ni följa med på #vinteräventyr.

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

2 svar på ”Vinter med Kulturkollo #vinteräventyr”

Kul med San Fran! Vi kom över havet är en fin liten pärla. Gillar drivet i historien (på grund av tidsformen) och de gripande öden. Dessutom ett stycke historia jag inte hade en aning om. Definitivt läsvärd!

Vi kom över havet är en kollektivroman där alla kvinnornas röster bildar kör, mycket fint skrivet. Idag ska jag gå till det asiatiska museet och lära mig mer.

Stängt för kommentering.