Kategorier
Barnbokskoll Kulturkoll

Vi åker #dennadagenbok

Det är inte ofta jag skriver om pekböcker längre, även om vi har läst en hel del det senaste året, jag och min lilla Pixi. Mest har vi plockat fram gamla favoriter dock, och man kan ju säga att vi har en ganska omfattande samling redan då hon har en äldre bror. På sin 1-årsdag fick hon dock den här helt fantastiskt fina boken av sin faster som bor i Frankrike och den är väl värd att lyftas på mer än ett ställe. Vi åker av Xavier Deneux är en så himla fin och enkel bok om fordon, men framför allt är det en ”känna och leka”-bok med utstansade bilder som återfinns på motsatt sida så att sidorna går in i varandra. JAG blir glad av att titta på de här bilderna. Storebror blir glad och läser och känner på sidorna själv. Och framför allt blir lilla Pixi-tjejen glad och fnissig av att känna, klämma och titta på de färgglada bilderna. En solklar vinnare i pekbokshyllan med andra ord. Skulle dessutom säga att man absolut kan börja med den flera månader tidigare om man skulle vilja.

 

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.