Kategorier
Romankoll

Domedagsboken #dennadagenbok

helena-top

Den magiska slumpen att hitta en oförglömlig bok i en bod på Öland när man är där på sommarsemester med familjen. Att hitta den, redan då vara fascinerad av pest* och sånt festligt och faktiskt köpa den. Att slänga sig över den och läsa järnet hela semesterveckan och sen aldrig glömma de där magiska tidsresorna. Att där någonstans, tack vare den boken, inse att det är historiska romaner som är min grej. Kanske var det till och med där jag kände att historia var min grej. Jag tycker om att tänka att det var de där tidsresande historikerna i Connie Willis moderna klassiker (som jag på omslaget misstog för någon sorts kärleksgrejs) som fick mig att vilja bli historiker. I år läser jag om Domedagsboken, och den håller än.

*Sugen på mer pestläsningsinspiration? Läs i så fall min recension av Tiden är inte än, inlägget om vad som hände sen och vad jag tyckte om boken som folk började hävda var bättre än Domedagsboken.

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

4 svar på ”Domedagsboken #dennadagenbok”

Jag har läst bok tre i serien också och den är bra men på ett annat sätt (den utspelar sig under andra världskriget), tänker ge mig på del två nu efter omläsningen av denna och sen fjärde.

Stängt för kommentering.