Kategorier
Kulturkoll Romankoll

All the little liars #dennadagenbok

Denna sommar har det inte blivit mycket läst måste jag erkänna. Om man inte räknar all högläsning för barnen förstås. En bok jag däremot har tagit mig igenom är en liten enkel cozy crime som var en nostalgitripp till när jag började blogga och hittade världens mysigaste guilty pleasure-serie. Detta var långt innan Charlaine Harris blev berömd som kvinnan bakom “True blood”-serien om Sookie Stackhouse. Harris har skrivit en hel drös serier varav den här kanske är en av de minst uppmärksammade men definitivt min favorit. Om bibliotekarien Aurora Teagarden i södra USA som är intresserad av deckare, true crime och som “råkar” trilla in i den ena mordgåtan efter den andra. När hela True Blood-kalabaliken utbröt så tog Harris lite semester från serien om Aurora. I ärlighetens namn la hon serien om den snokande bibliotekarien på hyllan tidigare än så för det hann gå inte mindre än 13 år (och här är min källa goodreads så inte 100% säker här) innan hon nu äntligen, ÄNTLIGEN kommit med en ny del i serien. Och det är som att hoppa in i en bekväm gammal tröja man använt varje dag i flera år. Hur lätt och hemtamt som helst. Dessutom ser jag att Harris planerar ännu en del om Aurora Teagarden senare i år. Som nu har hunnit med två äktenskap och en baby förutom ett oändligt antal mord och andra brott. Jag ser verkligen fram emot den och har redan förhandsbeställt. Har ni upptäckt Aurora Teagarden? Vad tycker ni?

 

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

2 svar på ”All the little liars #dennadagenbok”

Tyckte mycket om inledningen av serien, men i typ bok 6 började jag irritera mig på Aurora, kändes som att hon gick igenom en liten personlighetsförändring mot det sämre. Såg trots det fram emot All the Little Liars, men nja, Harris är inte längre ett av mina säkra kort…

Håller i och för sig med om det. HOn blir lite mer konservativ och lite mindre självständig på något sätt. Men tycker fortfarande att hon håller, faktiskt, ändå.

Stängt för kommentering.