Den goda läsblandningen

helena-top
Läsning är naturligtvis i grunden alltid bra, men vill man maxa den, få ut det gottaste och allra bästa, då bör man förstås slalomläsa massor samtidigt. Inte minst är detta bra för att man då slipper det där problemet att den påbörjade boken inte riktigt passar sinnesstämningen. Det finns alltid något som lockar.

I just det här fallet är jag sannerligen en sån som lever som jag lär, så här ser mina på gång-böcker ut:

Just nu pågående…
…klassiker – Mrs Dalloway av Virgina Woolf (när jag orkar med det luftiga, svävande och geniala)
…spänning – Den grymmaste månaden av Louise Penny (Den tredje boken om Gamasche och Three Pines, som ljudbok, men var är Tomas Bolme!?!)
…fluff – Bokhandeln på Riverside drive av Frida Skybäck (himla bra fluff!)
…serie – Min vän Dahmer av Derf Backderf (inte fluff, väldigt långt ifrån faktiskt)
…svulstig historisk romance – The Duchess war av Courtney Milan (här harvar jag på ska erkännas, jag vill bara bli klar med den så att jag kan läsa nästa del som måste vara bättre)
…realistisk, svenskt och lite historiskt – Ditt liv och mitt av Majgull Axelsson (nästa bok som Kulturkollo läser kommer cirkla)

Ja, jag kan hålla med om att det möjligen är några lite för många. Men jag lider aldrig brist på läsning i alla fall…

 

Bilden (som inte föreställer mina läshögar även om man lätt kan tro det) kommer från Pixabay.

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

2 tankar på “Den goda läsblandningen

  1. Oj så många samtidigt. Själv har jag nog sällan mer än två igång samtidigt, en e-bok och en fysisk.

    1. Det är ovanligt många på en gång för mig också, för att det samlats mycket på hög och jag inte riktigt förmått avsluta innan jag börjat på något nytt. Annars brukar jag ha en ljudbok, en lättläst, en lite mer utmanande och kanske en deckare samtidigt i alla fall. För att jag ju inte alltid är sugen på samma när jag sätter mig i läsposition.

Kommentarer är stängda.