Dagens kulturkollotips: Slidern fixar 5 minuters gyllene egentid!

Mitt allra bästa sommartips är inte särskilt kulturellt alls, faktiskt. Museum i all ära, ljudböcker och utomhusföreställningar likaså. Det som utan tvekan mest har lyft våra somrar de senaste åren är något helt annat, nämligen vattenslidern från Biltema. Eller annan valfri allt-i-hela-världen-affär. Japp, ni läste rätt. En vattenkana för mindre än 200 spänn, utslängd i kolonistugan eller i trädgården. I med en vattenslang och låt vattnet spruta på en stund oh samlas längst ner i den lilla ”poolen”. Roligt för hela familjen. Barnen älskar och har gjort sedan de började ta sina första staplande steg och i ärlighetens namn så är det SKITKUL även för en vuxen att kasta sig fram i sommarvärmen och landa med ett plask när kanan tar slut.


Dessutom har den bonusen att den kan roa kidsen SJÄLVA. Till skillnad från studsmattan där det måste vara någon med hela tiden så kan man faktiskt sitta bredvid i sin solstol och kika lite med ena ögat på barnen när de leker, samtidigt som man själv kan ägna sig åt sin bok och sitt glas saft. DET är guld värt. Att faktiskt skapa lite lästid i vardagen, även om man kanske inte kan läsa Tolstoj direkt utan får ta något som kräver lagom mycket koncentration. Så se där, det blev en lite kulturell koppling på det här inlägget till slut ändå.

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →