Kategorier
Kulturkoll

Kan sms vara litteratur?

helena-top

Mitt läsflow är högst labilt – antingen läser jag hela tiden, eller så läser jag ingenting. När jag är icke-läsande perioder får jag hitta andra sätt att ändå ta till mig det skrivna ordet (resten av tiden spenderas på sociala medier och streamingtjänster). Under förra årets bokmässa snubblade jag över appen Storytel stories, som är ett underhållande format som jag här och nu vill tipsa kort om.

Det är små historier som är skrivna i sms alt chatt-format och finns i alla möjliga genrer – allt ifrån små kärlekshistorier till skräck. Du väljer helt enkelt en story som intresserar dig och klickar dig sen vidare på skärmen. Idag har jag läst om såväl tarmsköljning, kryptiska avsändare till vad en fickringning kan leda till.

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.