Kategorier
Aktuellt Kulturkoll

Ombytta roller

Välkomna till en ny vecka här på kollot då vi väljer att gå utanför våra invanda roller och helt enkelt byta fokus. Kanske byter vi roller med varandra? Fanny skriver feelgood, Lotta tar sig an det litterära mörkret och Helena kanske börjar läsa afrikansk litteratur? Vem vet? Denna vecka handlar allt om Ombytta roller. Kommer ni ihåg filmen Freaky Friday? Där Jamie Lee Curtis och Lindsay Lohan byter kropp med varandra. Mamman får överleva high school och dottern får klara av att jobba. Detta är ju inte första gången man väljer att låta två skådespelarare byta kropp med varandra. Dels var ju detta en nyinspelning. Originalet var med Jodie Foster. Och var det någon som såg filmen Ombytta roller på 80-talet? Med Eddie Murphy och Dan Aykroyd? En variant på den gamla sagan ”Prinsen och tiggaren”. Lustigt nog är Jamie Lee Curtis med även här.

Själv har jag en Tv-serie som som automatiskt poppar upp i närminnet när jag tänker ombytta roller. Och nu kommer jag sitta fast med ledmotivet som öronmask igen hela dagen. Småbarnen här hemma ÄLSKAR nämligen en serie som heter ”Pappa på förskolan” där en liten kille byter roll med sin pappa och pappa får gå på förskolan istället. Det hela är ganska märkligt men har nog mest som syfte att få små barn att skratta åt den knasige vuxne. Det är nämligen en pappa som fortfarande befnner sig i sin pappakropp men han har förskolekläder på sig. Inuti blir han däremot ganska barnslig och vill genast slaska med maten och ha napp och humorn ligger i att en vuxen uppför sig precis som ett barn. Och som sagt, ledmotivet kan få vem som helst att klösa sig i öronen för den är HELT omöjligt att få bort när man väl fått den på hjärnan. Lyssna själva får ni se.

I veckan som kommer så kommer vi få läsa om fler personer som byter roller på olika sätt. Ni hänger väl med?

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.