Kategorier
Kulturkoll

Dagens namn: Esaias och Jessika

carolina-top

Dagens namn är Esaias och Jessika. Och jag lämnar alla jessikor därhän för att låta hjärnan vindla vidare längs esaias-tråden:

Esaias känner jag inte många. Ingen alls, faktiskt. Men jag känner till en Esaias, och han var diktare (och mycket annat): Esaias Tegnér. Om honom vet jag inte mycket mer än att ”Växjö” dyker upp som viktigt i sammanhanget (Wikipedia säger mig att han var biskop där) och att jag inte greps så där värst av hans alster när jag läste litteraturvetenskap för hundra år sedan. Men… Tegnér. Det känner jag till någon annan som heter: Alice Tegnér. Och hennes visor kan jag mer om. Många av dem utantill, faktiskt. Ekorrn satt i granen, Bä bä vita lamm, Mors lille Olle, Ute blåser sommarvind…. oj vad jag kan dem utantill. Hört dem tusentals gånger (eller hundratals, kanske…) Sjungit dem för mina barn.

Här framför Stockholms barnkör Ekorrn satt i granen. Enjoy!

 

Bild: Pixabay

 

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.