Dagens namn: Fredrik

Drygt 50 000 män i Sverige har tilltalsnamnet Fredrik och eftersom det använts i Sverige sedan 1300-talet så borde det här vara ett riktigt lätt namn att skriva om. I min generation så vimlar det av Fredrikar men jag hade liksom inte lust att skriva alla de där mediala Fredrikarna som Fredrik Skavlan, Fredrik Wikingsson och Fredrik Backman. Inte heller ville jag skriva om någon kunglighet även om prins Fredrik i Danmark verkar vara en sympatisk man.

Jag vill ju skriva om det där som förströr mig så här mitt i ledigheten, så nu använder jag min frihet här och går via Fredrik Lindström som är språknörd och domare i På Spåret till  nya korsordspelet som jag börjat spela det senaste. Har ni prövat Cross Boss? Det handlar mycket om taktik och samtidigt så löser man enkla korsord, precis lagom för en stund i hängmattan eller under parasollet. Hittills är jag ganska urdålig och tränar mest (jag gillar att man kan spela mot en dator och se dess drag så lär man sig så himla bra). När jag behöver en motionsrunda så blir det ljudbok med monsterfångande i Pokemon Go och förtrollningar i Harry Potter Wizards Unite. Med det sagt så är ju HP inte något man kan spela lite sådär på en höft, där får man minsann tänka till lite. Det är den perfekta förströelsen, den när man får tänka lite lagom!

Nu är saftkalasens tid och fruntimmersveckan är inledd, hoppas ni fortsätter att kika in här hos oss. Alla är välkomna att hänga med på vår sommarförströelse: Dagens namn.

 

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →

2 tankar på “Dagens namn: Fredrik

Kommentarer är stängda.