Divan Elton John

Lotta

Förra månaden meddelade Elton John att han ska pensionera sig från sitt turnerande. Till hösten drar han ut på sin sista turne som kommer att vara tre år lång. Sen är det färdigt.

Det meddelades inte via ett tråkigt pressmeddelande eller en liten facebook-uppdatering, nej Elton livesände en slags presskonferens, i vr, där han framförde några låtar och intervjuades av Anderson Cooper. Klart det ska vara extravagant när det är Elton John som är i farten. Och det kanske bara är jag som tycker att det är lite av en anti-nyhet att man vid 70 års ålder bestämmer sig för att sluta turnera, om tre år. Han kommer inte att sluta ge konserter eller uppträda, det handlar “bara” om att han inte kommer att ge sig ut på några fler världsturnéer efter denna sista.

Elton John är känd för sina divalater, sin excentriska klädsel och sitt humör (ja och så gör han fantastisk musik också). Det är inte för inte den musikdokumentär från 1997 som han och maken David Furnish spelade in heter Tantrums & Tiaras.

Googlar man så hittar man det ena klippet efter det andra som handlar om Elton som är oförskämd mot allt ifrån säkerhetsvakter till Madonna. Men det roligaste är ändå hans backstage rider från Brasilien 2013 där han ska ha begärt ett separat hotellrum till sina glasögon. Det här har han senare förnekat, men det känns som något Elton John skulle kunna begära. Han sägs trots allt äga 250 000 par glasögon(!).

Om glasögonen får ett eget rum under avskedsturnén återstår att se. 19 maj 2019 spelar han på Scandinavium i Göteborg. Biljetterna släpps 31 aug i år.

2 comments Add yours

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.