Kategorier
Kulturkoll Romankoll

Dagens namn: Kristina, Kerstin

linje-ulrica

Dagens namn är Kristina och Kerstin. Först av allt kommer jag att tänka på en fin kollega som jag hade på mitt förra jobb. Kerstin var först min mentor och det var ganska stor skillnad i ålder mellan oss, men ganska snart kändes det som vi blev goda kollegor och vänner. Åldern hade mindre betydelse och vi hade mycket roligt tillsammans. Kerstin njuter av pensionärslivet sedan flera år tillbaka och vi hörs inte så ofta, men jag blir alltid varm i hjärtat när jag tänker på henne.

En annan Kerstin som jag tycker mycket om är Kerstin Ekman. En fantastisk författare och hennes bok Händelser vid vatten finns alltid som en av kandidaterna när jag blir tillfråga om vilken som är den bästa bok jag har läst. Jag tycker också mycket om serien Kvinnorna och staden, Mordets praktik och Grand final i skojarbranschen. På det stora hela är hela hennes författarskap läsvärt och väl värt att upptäcka om du inte redan är bekant med det.

Författarfoto: Bodil Bergqvist

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.