Kategorier
Kulturkoll

5 festliga!

carolina-top

Tänk att vi har varit på kollo i fem år! Det är nästan helt galet… och tänk så mycket bra vi har skrivit här! Så många personer som besökt oss på kollot, skrivit, intervjuats, bokcirklat, eller som via sin genialitet gett oss så många böcker, filmer och annat kulturellt vi fått skriva om, tycka om, minnas tillbaka till…! Och så ROLIGT vi har haft! Ja, mycket vånda och många utmaningar och många diskussioner… men så underbart roligt och bra vi har haft och har på vårt kollo. Till mina kollo-mates: jag älskar er. Ni berikar mitt liv.

Och vad vill jag då lyfta fram av allt detta skrivande, all denna genialitet och allt detta roliga? Glamouren och glittret, förstås! Festen! Firandet! Bubbelkänslan! Här kommer mina festliga 5: (även om de två första nog är mina absoluta största och stoltaste)

Den absoluta lyckan och stoltheten när vi 2015 vann Massolit Book Blog Awards för bästa bokblogg, och för bästa blogginlägg!

https://www.kulturkollo.se/2015/03/11/vi-ar-sa-glada/

https://www.kulturkollo.se/2015/03/11/vi-firar/

 

Det helt sanslösa tillfället när vi på bokmässan 2015 fick ihop ett mingel och samtal med de tre författare som var mina största wow den mässan: Siri Petersen, Laini Taylor och Sally Green. Och dessutom med svenska Jo Salmson som moderator. Overklighetskänslan när de satt tillsammans…! (och så uppenbart trivdes och hade KUL med varandra?!)

https://www.kulturkollo.se/2015/09/27/fantasymingel-2/

https://www.kulturkollo.se/2015/09/28/mer-om-fantasyminglet-en-utlottning/

 

Vissa delar av kollot blir helt lyckliga när det drar ihop till diverse bröllop i kändis- eller kungavärlden, och tycker prompt att vi ska ha teman om bröllop och kungligheter och annat sånt med jämna mellanrum:

https://www.kulturkollo.se/2015/06/13/ett-inlagg-i-vilket-vi-kommer-ut-som-brollopsrojalister/

 

Ett annat återkommande tema vi har som handlar om högtidliga fester och glada människor som gjort bra saker är när vi skriver om alla dessa priser och vilka som vunnit dem. Prisa, prisade, prisat heter det, och här visar vi verkligen vår aktualitet och expertis på litteratur och andra kulturområden:

https://www.kulturkollo.se/tag/prisa-prisade-prisat/

 

Sen har vi förstås den årliga glamourtiden som är som gjord för party, bubbel, glitter och glädje: melodifestival-eurovision-årstiden som börjar i februari och slutar i maj. Här brukar vi främst skjuta fram Lotta och Linda i frontlinjen, som i det här inlägget där Lotta är temageneral, och visar sin expertis:

https://www.kulturkollo.se/2017/05/08/eurovision-hela-veckan-woop-woop/

(för visst var det väl Portugal som vann sen det året?)
(nä, de brukar inte låta mig ha hand om schlagergrejerna)
(vilket förresten påminner mig om det året när vi lyckades med att dubbelboka ett av våra redaktionsmöten med eurovisionsfinalen…
https://www.kulturkollo.se/2017/05/13/vem-vinner-kollomello/ )

 

5 år! Skål, och grattis till oss!

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.