Kulturkollo recenserar vecka 38

Vi skriver mycket här på Kulturkollo men för den som är lässugen finns ännu mer från våra pennor (/tangentbord) på våra egna bloggar. Där recenserar vi också mer än vad vi just nu hinner med här. Därför tänkte vi bjuda på en lista över de recensioner Kulturkollo-kollektivet skrivit annorstädes. Länkar till böcker som är recenserade exklusivt på Kulturkollo och tidigare ”Kulturkollo recenserar” hittar du i menyn ovan.

Flera av oss har i veckan läst och recenserat John Ajvide Lindkvists Himmelstrand. Kulturkollo konfererar också om boken, vilket du kan läsa här: Del 1, Del 2 och Del 3. Linda på enligt O, Helena på Fiktiviteter, Lotta på Hyllan och Carolina på Carolina läser… har recenserat.

Eftersom vi gillar så himla olika, vilket också är en Kulturkollos styrkor, så är det svårt att finna en röd tråd i vårt recenserande under den gångna veckan. Vi har läst såväl historiska böcker, en existensiell roman, en antologi över rasismen i Sverige som spänningsromaner, en kokbok, fantasy, romance, en tysk klassiker, en svensk klassiker m.m.

Fler av oss har dock läst spänningsromaner: Fanny har läst Alex Marwoods Granne med döden, Carolina recenserar Martin Jerns Svensk synd och Anna Låt mig ta din hand av Tove Alsterdal.

Vi har också recenserat:

Hampton Sides: In the Kingdom of Ice (Lotta)

Lottie Moggach: Kyss mig först (Linda)

Rasismen i Sverige (red: Lawen Mohtadi) (Helena)

Marie Hermansson: Skymningslandet (Helena)

James Dashner: Maze runner (Lotta)

Diana Gabaldon: Voyager (Carolina)

Jan Guillou: Att inte vilja se (Lyran)

Hans Fallada: Hur skall det gå med Pinnebergs? (Anna)

Per Anders Fogelström: Mina drömmars stad (Carolina)

Sara Ask & Lisa Bjärbo: Mera vego (Helena)

Simona Ahrnstedt: En enda natt (Carolina)

Skärmavbild 2014-08-15 kl. 20.11.10Foto: ”Book-Color Histogram” av Patrick Gage Kelley (CC BY-SA 2.0)

Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av nio bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

Visa alla inlägg av Kulturkollo →