Genom tid och rum

Det är inte så ofta jag får tillfälle att binge-watcha (tveksam svengelska där) TV-serier nu för tiden. Förra veckan hade dock maken semester och även om vi hade en hel del inplanerat på dagarna så lyckades vi ändå klämma in ett par avsnitt om kvällarna efter att barnen somnat. Valet föll på en TV-serie vi börjat titta så någon vecka tidigare och det räckte egentligen med ett avsnitt så var jag totalt fast. Jag pratar om TV-serien Timeless. Det är skönt med TV-serier som man vet är avslutade så att man slipper gå och vänta i en evighet och den här hade jag helt missat fram till alldeles nyligen. Sista avsnitet var en julspecial som gick förra julen så ni är säkert många som tittat redan, annars finns den på Netflix bl a.

Handlingen kretsar kring tre personer; Lucy, Wyatt och Rufus. Det är de tre som blir de utvalda som får resa i tiden för att stoppa en galen mördare, Garcia Flynn. Vår tids stora tekniska mogul Conrad Mason (läs typ Elon Musk) har i hemlighet utvecklat en tidsmaskin. Vad man ganska snart får veta är att en hemlig organisation, Rittenhouse, har finansierat företaget. En organisation som vill ta över och förändra världen, helst igår… Lucy, Wyatt och Rufus blir osäkera på om de helt enkelt befinner sig på rätt sida i den här kampen. Samtidigt har de sina egna motiv till att resa i tiden. Lucy, historieprofessor, blev av med sin syster efter första uppdraget då hon helt enkelt aldrig blev född. Wyatt har förlorat sin fru och Rufus, ja, han är pilot och pressas också av Rittenhouse att spionera på de båda andra.

Det är så mycket konspirationer, historia och tankenötter att det är svårt att inte gilla det här. Vi tittade tills ögonen blödde. Tidsresor är ju alltid knepigt i litteratur och på film och nä, de får inte ihop det helt. Där är mycket som påverkas om och om igen i deras tidslinjer, när de ändrar i historien och deras uppdrag är att försöka hålla historien så intakt som möjligt och rädda den från Flynn som åker fram och tillbaka och mördar folk till höger och vänster. Vissa saker verkar de inte bry sig lika mycket om dock  men då har man tittat så långt att man liksom har överseende med det då historien är så – sjukt – spännande. Känns trist att serien bara fick två säsonger men den fick i alla fall ett ordentligt avslut. Jag hade gärna sett två säsonger till dock.

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →