Last christmas…

Två dagar kvar till julafton och har jag slagit in några paket? Svar nej. Har jag ens börjat på någon form av julmat? Nope. Nu gick i och för sig bilen sönder för en vecka sedan och kommer inte komma hem igen förrän i februari så vi har haft annat att tänka på men barnen/familjen förväntar sig ju ändå att man har med sig julmat och har fixat klappar. Innan barnen kom älskade jag allt med julen, men sedan de små änglarna gjorde entré har det smugit sig in ett spår av Grinch här hemma också. Då har jag ändå aldrig sett den där filmen faktiskt. Mycket beroende på att allt Jim Carrey rör vid varit ganska bannlyst här hemma. Dessutom är det bara fluff och slisk som gäller i december. Både vad gäller filmer, böcker och musik. Därför har jag, precis som alla andra i Sverige, säkert sett Love Actually ungefär 50 gånger.

Musik då? Jag är ju lite allergisk mot de största klassikerna (ja, jag tänker på Wham) då man liksom hört dem till leda. Men julmusik älskar jag. Jag lyssnar gärna på alla nya skivor varje jul. Har det producerats några klassiker de senaste 10 åren i stil med Last Christmas och ”All I want for Christmas” då? Njae, precis som med all annan musik har det liksom spridits ut ganska mycket tycker jag. Det har gjorts många bra skivor men kanske inget vi kommer att fly när vi hör om 10 år.

Jag tyckte mycket om She & Hims julskiva från 2011. A very She & Him Christmas. Även uppföljaren från 2016, Christmas Party, är riktigt bra. Lagom peppig men med klassiker man kan sjunga med i.

Även Tracy Thorn gjorde en julskiva 2012, Tinsel and Lights, som går varm om jularna här hemma. Ni vet, hon som var med i Everything but the girl en gång i tiden.

Sedan är ju jag en retrovurmare av rang och jag bara älskar The Puppini Sisters ”Christmas With The Puppimi Sisters” som kom precis i början va decenniet år 2010. Det är en fartfylld skiva med swingversioner av gamla klassiker.

2014 kom Weeping Willows med ett julalbum (Christmastime has come) som vi också spelat en hel del det senaste decenniet och 2017 kom en EP då de väl insåg vilken hit det var för dem att göra julmusik. Snowflakes var lika bra den.

Varje jul kommer spotify med jullistor med ny julmusik och även det är ganska kul. Men det blir oftast bara någon låt här och där som fastnar, inte hela album. Jag brukar spara ner dem och har oändligt många jullistor numera.

Vad brukar ni lyssna på för att ladda inför julen? Har ni några favoriter från det senaste decenniet?

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →