En riktigt god jul kära läsare!

Linda

Julafton idag och säkerligen en dag som ägnas åt annat än bloggläsande, men vi på Kulturkollo vill ändå önska er en riktigt god jul oavsett när hälsningen når er. Vi önskar er en jul fylld av vila, värme, gemenskap och självklart fin läsning. Min plan var att välja en dikt som julhälsning, men se det var inte det lättaste. Ernst-citat om julen hittade jag däremot massor, som det här ytterst märkliga:

Vad är det som gör att vissa granar faktiskt bestämmer sig för att bli julgranar och andra bara är fula?

Men sedan hittade jag en dikt av Zacharias Topelius, som också tonsats och som finns med i Karl Bertil Johnsons julafton, ett program jag aldrig hade sett innan jag firade jul med makens familj.

 

Nu så kommer julen,
nu är julen här,
lite mörk och kulen
men ändå så kär.
Han i salen träder
med så hjärtligt sinn
och i högtidskläder
dansar barnen in.
Ljusen i lanternan
glimmar högt kring dem,
liksom klara stjärnan
över Betlehem.

 

Och så måste jag bjuda på min absoluta favoritjulsång alla kategorier. En riktigt god jul önskar vi er med hjälp av Zacharias, David och Bing (eller om det kanske är den nye butlern)!

 

 

Photo by Mel Poole on Unsplash

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →