Kulturkollo tipsar: Se en bok

Linda
Visst är det så att boken i princip alltid är bättre än filmen eller tv-serien som baseras på den, men idag tipsar jag om böcker som blivit tv-serier som faktiskt är riktigt bra.

The Plot Against America är en kontrafaktisk roman från 2004 av Philip Roth som gjorts till en tv-serie i sex delar som finns på HBO. Historien inleds 1940 när flygaren Charles Lindbergh ställer upp i presidentvalet mot sittande presidenten Franklin D. Roosevelt och lyckas vinna trots att han sympatiserar med nazisterna. Därefter blir livet för den judiska familjen som står i centrum allt tuffare.

Dare me tv-serien om cheerleaders och rivalitet baseras på Megan Abbotts bok med samma namn och jag tycker faktiskt att serien är bättre än boken. Vi får följa en grupp cheerleaders som nya tränaren Colette ska ta till toppen. Hennes ledarstil är tuff och när hon väljer bort lagets stjärna Beth Cassidy skapas en konflikt som kommer att påverka hela laget.

Jag har inte läst Gerald Durrells självbiografiska trilogi som ligger till grund för charmiga serien Enkel resa till Korfu, vars fjärde säsong just nu finns på svtplay. Berättelsen om änkan Louisa Durrell som 1935 flyttar med sina fyra barn till Korfu för att skapa sig ett nytt liv är riktigt underhållande och mysig.

You finns i två säsonger som är baserade på Caroline Kepners böcker You och Hidden bodies. Obehaglig och riktigt bra om Joe Goldberg som blir helt besatt av en ung kvinna och gör allt och lite till för att få henne att älska honom. Han framstår som en helt vanlig kille, men är riktigt läskig. Tredje säsongen kommer 2021.

 

Vilka böcker som blivit tv-serier tycker du om?

 

 

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →