Återblick: Bokrelaterade yrkesval

Dags för ännu en sökning bland våra gamla inlägg och den här gången handlar det om personer som inte är författare, men ändå arbetar med böcker.

När vi intervjuade Sara R. Acedo 2016 hade hon gjort ett antal snygga omslag, men nu har hon blivit en av de främsta, svenska formgivarna av bokomslag. Nedan finns tre riktigt fina omslag som hon designat. En annan person som arbetar med böcker är Martin Wallström som läser in ljudböcker. Han har bland annat läst in Ödet och hoppet av Niklas Natt och Dag, som Sara R. Acedo gjort omslaget till.

Några översättare har bidragit med texter om sitt arbete. Malin Bylund Westfelt är översättare och har bland annat översatt böcker av Lydia Davis till svenska. Om det skrev hon en fin text som vi fick lov att publicera. På senare år har hon till exempel översatt böcker av Maggie O’Farrell. Anna Gustafsson Chen skriver om arbetet med att översätta en dikt från kinesiska och om vilka beslut en översättare behöver ta under arbetet. Jesper Högström är mest känd för att ha översatt Hilary Mantels böcker och om det berättar han i en intervju.

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.