Berättandets kraft

anna-top

image

Per Gustavsson började med att berätta om flickan som älskade sitt folk. Det muntliga berättandets kraft heter seminariet som fokuserar på hur man kan använda berättandet som ett pedagogiskt verktyg. Mikael Thomasson beskriver hur den egna filmen drar igång när de som berättarpedagoger börjar berätta sagor och sägner. Micke Hermansson är läraren som har startat en lavin i skolorna med sin Grej of the Day där han inleder varje dag i skolan med en intressant mikrolektion. Fakta och fantasi kan kombineras och dramatiken i berättelsen fångar elevernas intresse. I alla tider har människan berättat för varandra, det är viktigt att sagor, sägner och berättas så att den känns aktuell idag. Läs mer om Värdefulla sagor!

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Föregående inlägg:
Nästa inlägg:

Skrivet av:

Publicerat: 25 september, 2015

Kategori: Evenemangskoll, Kulturkoll, Sakprosakoll

Visningar: 1157

Taggar:

One Response to Berättandets kraft

  1. Ljusletare skriver:

    Detta var säkert intressant att lyssna till/ kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *