Kategorier
Kulturkoll Novellkoll

Vad har man alltid med sig?

anna-top
En novell så klart!screen568x568

Den smarta telefonen har man ju oftast med sig.  Den är perfekt att ha i fickan för både den vane och ovane ljudboksläsaren och en novell är ofta precis lagom lång för att fylla den där tråkiga väntestunden hos tandläkaren eller pendelresan. Jag själv prenumererar på en strömmande ljudbokstjänst  (där finns flera, jag använder Storytel och e2go   ) men det är alls inte nödvändigt att ha ett abonnemang för att få sig en novell till livs …
Har du lust att pröva så kan man börja med att ladda hem noveller från Sveriges Radios arkiv. Alldeles gratis poddar man ned det man vill lyssna till och sedan är det bara att lyssna på. Har man Spotify så finns det noveller där och  appen Dötid bjuder både klassiker, kärlek, skräck och erotik.

Vad lyssnar ni på i era mobiler?

Har ni hittat till novellerna? Finns där fler ställen att hitta noveller på som jag missat?

 

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

4 svar på ”Vad har man alltid med sig?”

Jag upplever att mycket ofta är framställt för just IPhones och själv har jag en smartphone…

Men: nu har jag åtminstone en letto-läsplatta i och med att jag försöker implementera lite alternativ till den traditionella boken och jag börjar omvända mig genom noveller som är ert lagom format! (;

Håller med om att mycket i början av telefonernas surfera var inriktat på iPhone. Nu är apparna ofta lika bra oavsett Apple eller android. Storytel och E2go funkar på båda. När jag började podda så förändrades mitt lyssnande. Skönt att inte vara beroende av internet.

Skönt att höra! Synd bara att jag är sämst på att lyssna på böcker (hittills). Förutom då om någon högläser. (; (: Men podds funkar – älskar och följer exempelvis ”Allt vi säger är sant”! ;D

Stängt för kommentering.