Kulturkollo recenserar vecka 37

Vi skriver mycket här på Kulturkollo men för den som är lässugen finns ännu mer från våra pennor (/tangentbord) på våra egna bloggar. Där recenserar vi också mer än vad vi just nu hinner med här. Därför tänkte vi bjuda på en lista över de recensioner Kulturkollo-kollektivet skrivit annorstädes:

Såväl Anna som Fanny har i veckan recenserat alldeles färska romanen Rävsång av Christine Ljungqvist (Annas recension / Fannys recension). Fanny recenserade också en annan färsk bok, nyöversatta Vassa föremål av Gillian Flynn.

Helena gjorde (ett halvt misslyckat) försök att förutspå kortlistan till Man Booker Prize med recensioner av We are completely besides ourselves  av Karen Joy Fowler och The Wake  av Paul Kingsnorth.

Flera av oss har skrivit om böcker för unga (och vuxna samtidigt!), dels nämnda Rävsång men också  Allt som är och Om det var krig i Norden av Janne Teller (Helena), Artemis Fowl av Eoin Colfer (Carolina) och Fangirl av Rainbow Rowell (Linda). Carolina har kollat och skrivit om Dömd av Pascale Vallin Johansson och recenserade också tre nya lättlästa kapitelböcker (Granapor gillar magi, Monstersystern och Herr Fågelbo i huset bredvid).

Vi har också recenserat:

Den fallande detektiven av Christoffer Carlsson (Anna)

Konsten att bota en fanatiker av Amos Oz (Lyran)

Steglitsan av Donna Tartt (Fanny)

Män kan inte våldtas av Märta Tikkanen (Helena)

OMG Baby! av Emma Garcia (Lotta)

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson (Helena)

Dvärgen av Pär Lagerkvist (Lyran)

Inventering av Erlend Loe (Linda)

 

 

Foto: ”Book-Color Histogram” av Patrick Gage Kelley (CC BY-SA 2.0)

 

Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av nio bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

Visa alla inlägg av Kulturkollo →