16. Dela med dig av din julmusiklista!

carolina-top

Juletid är för mig en tid när jag alltmer försöker sortera bort det som är onödigt stressande, för att i stället kunna njuta mer av det jag tycker väldigt mycket om. Julklappar går rätt mycket bort, julmat lagar jag så lite som möjligt, julpyssel får jag allergiska utslag av, och jag är inte mycket för att umgås med folk utöver min egen älskade familj, så därför går så många julkalas bort som möjligt.

Men det här älskar jag: Ljusen. Och julmusiken! Åh, vad jag älskar julmusiken! Faktiskt är det så att jag redan i oktober kan börja skråla på jullåtar i bilen eller duschen (jag har ett förflutet med körsjungande, så jag kan dem alla utantill…)(poor family). Och den enda gången om året jag sätter mig vid pianot är ungefär så här års, då jag med mycket oväsen försöker klinka fram Stilla natt och annat vackert (jamen, om jag ställer in mitt elektriska piano som ”orgel” så låter det rätt mäktigt och fint).

Och givetvis har jag en omfattande spellista på Spotify som heter Julmusik och annan skönsång. Den rullar nu konstant här hemma… ibland så att barnen sliter sitt hår och oäkte maken får något vilt i blicken och drar på sig joggingkläderna och sticker fast det är decemberregn på tvären och mörkt ute. Den spellistan är Mycket Varierad kan jag lugnt påstå. Där finns förstås Gläns över sjö och strand och O helga natt (med Tommy Körberg!) och annat ryggrysningsframkallande fint. Men där finns också Fairytale of New York (älskar den! Älskar!), John Lennon och George Michael, och så ängelkillen Aled Jones. Har ni hört Aled Jones? Alltså, denna röst…

Min Julmusik-spellista tänker jag dela med mig av på min egen blogg Carolina lever… För det är nämligen detta som är veckans utmaning:

Hur ser din spellista med julmusik ut? Dela med dig! Lista den i ett eget blogginlägg, länka till Spotify eller dela den på något annat listigt sätt och låt oss andra få ta del av härligheterna här nere i kommentarsfältet!

Nr_16

 

Foto: Music Winterthur av Steve Snodgrass (CC BY 2.0)

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →

9 tankar på “16. Dela med dig av din julmusiklista!

    1. Det är ju det som är grejen med min egen lista – den består av de allra mest sönderspelade låtarna, för det är dem jag gillar mest. Men nu ska jag nog ta och göra en Julmusik 2, med det jag hittar hos er andra.

Kommentarer är stängda.