En vecka på landsbygden

helena-top
Äntligen! Jag har sett fram emot en landsbygdsvecka sen vi började skriva Kulturkollo, sen jag skrev den där texten om landsbygdsskildringar och kände att det fanns så mycket mer att utforska. Temat för den kommande veckan är Landsbygd, glesbygd och hembygd.

Just precis nu pågår kampanjen Värmland läser i mitt eget landskap. En läsfrämjande projekt där vi läser allt möjligt, men framförallt Lars Anderssons De våra (en historisk deckare som utspelar sig i de värmländska gränstrakterna till Norge) och Ninni Schulmans första deckare Flickan med snö i håret (om en vinterkall landsbygdsstad). Ninni Schulmans deckare tycker jag är ypperliga skildrare och tolkare av en landsbygd jag känner väl, min hembygd. Läs mer om det i texten där Ninni och jag diskuterar vårt Hagfors.

Men landsbygden är naturligtvis större än och långt bortom Värmland (vilket inte betyder att jag inte kommer ta chansen att skriva ännu ett inlägg om min hembygd nu när jag kan), och vi kommer bjuda på en varierad läsning under veckan. Som vanligt. Jag hoppas att ni följer med på vår resa ut i landet!

Bild: A straw bale.jpg av FidlerJan

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →