Kategorier
Kulturkoll

Julfriden sänker sig

Lotta

I veckan har det handlat om julen här på Kulturkollo, och även om temat officiellt tar slut idag så peakar ju själva julen nästa vecka. Nu hoppas jag att julfriden sänker sig över er alla och att det inte finns en massa krav och måsten som står i vägen inför julhelgen.

Carolina berättade om sin hatkärlek till Kalle Anka (ja, jag ser nog kärleken lysa mellan raderna), Anna inspirerade med Ilon Wikland och Jenny Nyström, Helena skrev om jul-tv-minnen, skeptiker-Linda läste julböcker och fick feeling, Fanny delade med sig av sin julmusiks-lista som visade sig vara allt annat än grinchig. Bokomaten gästbloggade och berättade om period crime med jultema. Och så fick ni några vintageomslag att vila ögonen på också.

I veckans utmaning bad jag er berätta om den bästa julen och era tips skänkte verkligen julstämning. Och en del andra känslor också. Bra blandning och stort tack alla ni som bidrog!

Fantastiska berättelser

Bokhyllan i pepparkakshuset

I Elinas hylla

Boklysten

Bokhuset

Bokföring enligt Monika

Mina skrivna ord

Mias bokhörna

Som avslutning bjuder jag på ett bonusinlägg: Julafton timme för timme. Kanske ni känner igen er…

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.