Dagens kulturkollotips: Anne with an ’E’ (säsong 2)

linje-ulrica

Idag börjar andra säsongen av Anne with an ’E’ sändas på Netflix och det har i alla fall jag sett fram emot väldigt mycket. Det är nyfilmatiseringen av L.M. Montgomerys klassiska böcker om Anne på Grönkulla och den blev ganska omtalad när första säsongen släpptes. Anne-fans antingen älskade eller hatade den här lite mörkare och mer dramatiska versionen. Jag till hörde dem som gillade den riktigt mycket och kommer att bänka mig framför TV:n direkt när jag kommer hem från jobbet idag. Är det någon annan som planerar samma sak?

 

 

 

Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Visa alla inlägg av Ulrica →

4 tankar på “Dagens kulturkollotips: Anne with an ’E’ (säsong 2)

  1. Jag kommer definitivt att göra detsamma eller så väntar jag till imorgon och gör stor frukost och sedan marathon kollar jag dem 😛

  2. Japp! Jag sträckkollade hela säsongen i ett svep och kommenderade övriga familjen till diverse kaffe- och glasshämtning och i övrigt sällskap eller tystnad.

    Jag har läst Anne på Grönkulla-böckerna många gånger, och är väldigt kluven till serien. Å ena sidan stämmer ju inte innehållet till mer än kanske 5-10%. Många saker är så helt vansinniga att det går att få krupp för mindre. Samtidigt är detta den enda filmatisering av historien jag sett som på pricken fångar miljön, karaktärerna och liksom själva grundkänslan i böckerna.
    Lite synd bara att inte skaparna vågat lita till berättelsens egen dramatik utan tyckt sig behöva lägga till en massa helt fiktiva (ja, alltihop är naturligtvis fiktion, men jag menar nypåhittade) händelser och karaktärer.

  3. Sådär nu har jag sett den. Tack för att ni gjorde reklam för det!!! Älskar den här serien. Minns så lite av vad som egentligen hände i böckerna så jag köper helhjärtat det som kommer. Såg tv-serien förra sommaren på dvd och jag inser ju att den här skiljer sig en del men den här är så lugn och stark och jag bara älskar det.
    Hoppas innerligt att det blir en tredje säsong.

Kommentarer är stängda.