Kategorier
Barnbokskoll Evenemangskoll Kulturkoll

Veckoutmaning: Sent i november

November har som sagt potential att bli en av årets mest kulturella månader. Vi behöver sysselsätta hjärnan, samtidigt som julstressen ännu inte har dragit igång. mörkret sänker sig och liksom invånarna i Mumindalen söker vi oss gärna tillvarandra men vi vill också har lugn och ro. En del försjunker i någon av alla höstens böcker (ypperlig läsmånad ju) medan andra söker sig till olika typer av arrangemang. Författaraftnar känns som en idealisk novemberaktivitet, eller vad säger ni? Ja, vad säger ni, egentligen? Vad upplever ni för kultur i november? Eller kan ni kanske komma på något kulturtips som utspelar sig just under november? Kanske vill ni berätta om en konstutställning eller novell ni läst just den här månaden?

Själv har jag lyckats peta in inte mindre än tre teater/showföreställningar den här månaden. Allt för barnen dock. Bamse har åkt på turné och och barnen formligen älskade att få sjunga med och jaga såpbubblor även om deras mamma tyckte att det var aningens hög ljudnivå… Om det var hysteriskt och stort så var nästa föreställning vi var på desto mindre. En enmansföreställning med Knittes Sagoteater är aktiv i Lund med omnejd och den här gången var det en berättelse om en Gårdfarihandlare som sålde mössor. Båda kidsen älskade nog denna ännu mer än Bamse, vilket värmer hjärtat. Det behövs så lite för att skapa en stor upplevelse. Man behöver inte banka och stå i. En kvinna, en resväska och några mössor och hattar. Det är allt som behövs för att hjälpa fantasin på traven.

På torsdag är det dags igen. Vi ska lyssna på Rytmikarin och höra berättelsen om Hunden Rund. Jag är så glad över att kunna ta med mina små på upplevelser, när det nu blir rätt sällan jag kommer iväg själv. Och ärligt talat får jag ju ofta också ut något av alla de där mysiga föreställningarna och berättelserna. Annars skulle jag ju kanske inte valt att jobba som skolbibliotekarie.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

12 svar på ”Veckoutmaning: Sent i november”

Ja, men heja för att lyfta datorspel som kultur. Så mycket tanke som läggs in i historierna. Även om jag själv är usel på att spela datorspel, tröttnar och det blir aldrig av. Har själv ägnat Minecraft en del tid i november men är total noob.

Stängt för kommentering.