Kategorier
Aktuellt Kulturkoll

Hur tänkte vi egentligen?

Det här med teman. Det är lika svårt varje gång vi har redationsmöte att komma på teman som inte är för smala men heller inte för flummiga eller otydliga. Ofta har vi ett litet smalt ämne som vi kommer på att vi kan bredda genom att ge det en lite yvigare titel. Det kanske inte alltid är så tydligt hur vi tänkt när vi presenterar teman som ”Vi måste tala om” (då jag för övrigt skrev mitt kanske mest seriösa inlägg någonsin) eller ”Bryta ny mark” och ärligt talat är det ganska ofta vi själva funderar på hur vi egentligen tänkte när vi valde tema-rubrikerna. Då har vi glömt bort den där ursprungliga tanken eller så inser vi att temat nog är bra, men vår kompetens för dålig. Som när vi haft olika länder som teman och INGEN kommer på något om xx (läs Holland, Syrien, Korea, Indien osv…) men förmodligen hade massor av idéer vi först bestämde oss.

Här kommer fem teman då man kan undra hur vi egentligen tänkte:

1. Väder och vind.

Ja, nog för att man alltid kan prata om vädret men är det tillräckligt för att täcka en hel vecka!? Ja, tydligen var det det, för det blev ganska bra tillslut.

2. Dålig stämning

Mitt kanske absluta bottennapp någonsin under mina 12 år som bloggare skrev jag den här veckan då jag listade kräk på film. Herregud vad jag skäms. I övrigt är ju risken med ett tema som det här att det blir rätt deppigt och det lyckades vi ju i alla fall undvika.

3. Ljuset i slutet av tunneln

Alltså, va? Den här veckan höll jag till och med i själv. Vi gick mot ljusare tider och anade våren men med en sådan rubrik kan man ju också gissa sig till att vi alla kollektivt var på väg in i väggen…

4. Hår

Jag vet faktiskt inte alls hur vi tänkte här. Ytterligare ett av mina egna teman och det KAN till och med ha vart min idé. Förmodligen tänkte jag på Norma av Sofi Oksanen och tänkte att resten skulle ge sig. Det gjorde det ju i slutändan, men det satt ganska långt inne..

5. Nyfiken gul

Ja, vad kan jag säga. Det var påsk? Men alltså. HUR lätt är det att komma på inlägg med färger som teman? Och ja, det var färgen och inte snusk vi tänkte på den däre gången. Jag är säker på att vi kommer att göra det igen, kanske till och med snart, för vi har inte lärt oss alls. Vi har även haft en grön vecka  och säkert flera andra som jag inte kommer på nu. Det är det fina med kollot, att vi aldrig lär oss av våra misstag. Det blir i alla fall utmanande!

Har ni några teman ni minns? Naturligtvis har vi haft teman som jag älskat och kunnat spotta ur mig 20 inlägg på dussinet till också. Som Shakespeare, Efter kriget och Till bords. Är dock väldigt tacksam att jag slapp inlägg på tema Konspirationer t ex.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.