Kategorier
Kulturkoll

Vi måste prata om familjen Skarsgårds samlade genpool

linje-viktoria

Ni har förmodligen inte missat den, sommarens absolut roligaste filmrecension skriven av mammabloggaren Emily Writes. Om ni skulle ha levt under en sten hela sommaren så kommer här länken och hojta om det är inte den roligaste och mest ärliga recension ni läst på länge! Jag önskar att många bokrecensioner var skrivna i samma andra fast man skulle förstås vara tvungen ha dricka väldigt många ”wines” för att hålla samma nivå genom en hel bokläsning när Tarzan var avklarad på en kväll. Det härliga är att filmen har gjort att Emily har fått ganska mycket oönskad uppmärksamhet men hon försöker använda den till något positivt också ändå. Bl a anordnar hon en visning av filmen ihop med ”some wines” och en uppläsning av recensionen, till förmån för välgörenhet.

Om man inte har varit inne på Emily Writes blog så kan jag verkligen rekommendera ett besök. Hon är faktiskt en hysteriskt rolig mammabloggare som skriver precis hur eländigt fantastiskt det kan vara att ha konstant sömnbrist eller när livet mest verkar handla om kräk, kiss och bajs. DET är då sannerligen värt att tala om. The glorious life of småbarnslivet.

När jag nämnde recensionen för Helena här på kulturkollo påpekade hon att det måste vara knepiga släktträffar de har i familjen Skarsgård numera också. Alla familjer är kaotiska och många kan behöva terapi efter avklarade julfiranden och släktkalas. Men tänk om Skarsgårdarna kom som sina karaktärer? Eric Northman, Tarzan, Pennywise (Bill Skarsgård i nya Det-filmen) en psykiskt sjuk kriminalare och en viking? Terapi är bara förnamnet. Om de inte skulle ha ihjäl varandra allihop.

För att avsluta det här inlägget i samma anda som det började kommer här lite förslag på film och TV med ska vi säga… mervärde? Jag klarar själv inte av att se film utan handling och bara yta så därför föreslår jag här lite underhållning som både är bra och ögonvänligt. This one is for alla trötta, slitna mammor out there.

Bridget Jones Diary, Stolthet och fördom och Love Actually.

Han var tvungen att nämnas, elefanten i rummet, Colin Firth.

True Blood

Glöm vampyr/varulvskampen i Twilight. Det är här du verkligen väljer team. Eric Northman eller team Alcide?

Thelma & Louise

Det är inte många minuter Brad Pitt är med när han gör sin debut på filmduken, men det är väldigt trevliga minuter.

Poldark

En del av oss kanske redan la märkte till Aidan Turner i den ytterst sevärda TV-serien ”Desperate Romantics” om pre-raphaeliterna. Poldark är nyfilmatiserien av en historisk dramaserie från 70-talet.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Du kanske trodde att detta var en långsam spionfilm? Jag säger att det är en film med både Colin Firth, Tom Hardy och Benedict Cumberbatch. Låt oss återkomma till honom.

Sherlock

Handling, spänning, bra musik och Benedict Cumberbatch i en enda härlig röra.

Casino Royale, Skyfall, Spectre

Jag vet att de flesta är team Daniel Craig men glöm inte Ben Wishaw. Visserligen gay och visserligen gift, men de där nördiga koftorna alltså. Se även Bright Star och TV-serien The Hour för mer Wishaw.

Fyll gärna på om ni har fler visuellt trevliga filmer eller TV-serier att lägga till listan.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

2 svar på ”Vi måste prata om familjen Skarsgårds samlade genpool”

Åh, tack för länken, har tydligen levt under en sten och missat den UNDERBARA recensionen.

Filmer för trötta, viniga småbarnsmammor (eller vilken kvinna/gaykille som helst) måste väl ändå vara tex Magic Mike och alla andra filmer med Channing Tatum (min sommar-crush).

Filmer med Chris Hemsworth och Bradley Cooper fungerar bra de med 🙂

Och som du skrev ovan; allt med Colin Firth och Benedict Cumberbatch = mums!

Stängt för kommentering.