Veckoutmaning: Vad händer efter kriget?

Linda

Veckans tema har fått titeln “Efter kriget” och även om det krigsslut som uppmärksammas i år är första världskrigets finns det ingen anledning att begränsa sig till det. I veckans utmaning vill jag att du berättar om böcker, filmer, tv-serier eller andra kulturella saker som kan kopplas till temat “Efter kriget”. Det kan vara en skildring av en flykt, eller en beskrivning av någon som äntligen får leva i fred och/eller fått frid.

Min tanke går till de elever jag möter som flytt hit från ett krig som ännu inte är slut. De lever i fred, men tyvärr sällan i frid. En bok som fint beskriver den oro som de ofta bär på är Lever du av Annelie Drewsen och Christina Wahldén som handlar om Navid, som lyckats ta sig från Afghanistan till Sverige, men som så många andra kommit ifrån sin familj på vägen. Han tänker oavbrutet på sin mamma och sina syskon och hoppas att de är trygga.

Vilka kulturella verk som beskriver efterdyningarna av krig vill du lyfta fram?

 

 

Photo by Stijn Swinnen on Unsplash

10 comments Add yours
    1. Mina farbröder var ensamkommande flyktingbarn, tillsammans med 80 000 andra, utan föräldrar, ofta delade man på syskon. Tolk behövdes för att kunna prata med sina föräldrar, jag tipsar om böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.