Våra favoriter av Stephen King

helena-top
En lista är utlovad till idag och en lista ska det bli. Jag är så väldigt glad över engagemanget hos alla Stephen King-älskare där ute, svaren vi fått på veckans utmaning är såväl intressanta som välskrivna och resonerande. Dessutom visar det sig att bokfavoriterna varierar kraftigt (filmfavoriterna inte lika mycket) så vi får en väldigt matig och blandad lista. Tack för att ni ville dela med er!

Jag är ju också en sån som gillar Stephen King mycket, inte alls för skräcken, men för småstaden, pojkarna och det där odefinierbara som är Stephen King. Vill ni läsa litegrann om min läsrelation till kingen får ni gärna klicka er vidare till inlägget jag uppdaterat och (åter)publicerar på min blogg idag.

Om jag själv skulle välja en favoritbok blir det förstås genast svårt. Det är nog min allra största läsupplevelse, men de avslutande 300 sidorna drar ner den från piedestalen och jag tror istället att Lida är den bästa jag läst om man ser till helheten. Min film blir Nyckeln till frihet. Den gröna milen och Stand by me är också fantastiska, men Nyckeln till frihet är ändå den som ligger mig allra varmast om hjärtat.

Sen finns det förstås sånt som jag inte läst än men verkligen vill ta mig an, det mesta finns med i listan som blev när jag samlade ihop alla utmaningssvaren (obs att länken går till den som tipsat, men den leder inte alltid till ett inlägg eftersom vissa skrivit sina favoriter i kommentarsfältet till utmaningen, alla svar och länkar hittar du alltså här). Här kommer listan, låt er inspireras!

Böcker
Jurtjyrkogården (Bibliotekskatten och Beroende av böcker *själv har jag inte vågat läsa den än…*)

Duma key (Beroende av böcker)

Eldfödd (Bibliotekskatten).

Carrie (Bibliotekskatten).

Maratonmarschen (Bibliotekskatten).

Varsel (Bokhyllan)

Dolores Claiborne (Bokhyllan, Tommy)

Drakens ögon (Bokhyllan i pepparkakshuset)

Lida (Klimakteriehäxan)

On writing (Klimakteriehäxan)

The Dark Tower-sviten (Elin Säfström)

The Stand (Boklandskap)

Liseys story (Boklandskap)

Filmer
Bland filmfavoriterna intar Stand by me en särsställning, många är ni som valt den till favorit (Det här har jag läst, Bibliotekskatten, Bokhyllan och Beroende av böcker).

Filmer som nämndes av färre, men som ändå tillhör favoriterna är min bästa Nyckeln till frihet/The Shawshank Redemption (Bokhyllan i pepparkakshuset, Tommy), Den gröna milen (Tommy), Köplust (Bokhyllan) och den gamla filmatiseringen av Carrie (Boklandskap)

Alla svar och länkar till inlägg hittar du här i kommentarerna. Missa inte heller Helena Dahlgrens bästa King-tips från i torsdags, du hittar dem här.

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →