Kategorier
Romankoll

Daisy Jones & The Six

Lotta

Hatkärlek är veckans tema, men till Taylor Jenkins Reid nya roman Daisy Jones & The Six känner jag inget annat än kärlek. Det här kan vara årets bästa läsning för mig, den är så galet bra och jag blev helt uppfylld och uppslukad av berättelsen. 

Hat och kärlek hittar man däremot mellan romanens två huvudpersoner: Daisy Jones och Billy Dunne. Det ångar passion – men de kan inte samarbeta. De dras till varandra – men kan inte vara i varandras närhet. De skapar magisk musik – men tävlar om vem som har mest talang. De är så rätt för varandra – och så fel. De har ett minst sagt komplext och komplicerat förhållande till varandra – och till sin omgivning.

Daisy Jones & The Six är ett fenomenalt romanbygge om ett fiktivt rockband. Man läser den precis som en verklig rockbiografi där alla bandmedlemmar, producent, familj, vänner, får komma till tals och berätta sina versioner om vad som egentligen hände under de vilda och framgångsrika åren på 70-talet. Allt blir så levande, det känns som att jag gått på deras konserter och äger alla deras skivor, och jag vill bara googla fram alla låtar jag glömt och frossa i gamla bilder. Jag vägrar liksom tro att det här inte är på riktigt.

Och det är inte bara jag som blev helt såld. Reese Witherspoon köpte filmrättigheterna, och boken blir nu en 13 delar tv-serie på Amazon. OCH självklart med specialskriven musik. Jag är så taggad att det är inte klokt. I väntan på den ”riktiga” musiken så har Random House gjort en spotifylista som sätter stämningen så länge.

Än så länge finns romanen bara på engelska, men jag anar att den svenska översättningen är på gång. Oavsett, så är jag säker på att man avnjuter denna, likt vanliga rockbiografier, bäst på engelska. Eller lyssnar, ljudboken är inläst av ett helt gäng så varje karaktär har sin unika röst.

Sex, droger, rock’n’roll och inte minst läsglädje!

 

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

Ett svar på ”Daisy Jones & The Six”

Stängt för kommentering.