Dagens namn: Rosa

När jag häromdagen gick på Tjolöholm för att se den fantastiska trädgården så hörde jag ett ackord som triggade en hel text. Fyra verser Rosa på bal levererades där. (Man kan undra hur det kan komma sig att man kan hundratals låttexter men inte minns var man la sina läsglasögon, förklara det den som kan … ) Såklart måste jag berätta om min musikaliska faster som var gift med en Andersson. Min pappa hade flera systrar som tyckte mycket om att sjunga och min farfar spelade dragspel. Min släkt på min pappas sida är full av musikaliska människor och jag har fått höra att min farmor hade en vacker sångröst. Den minns jag inte men jag minns att given allsång på alla kalas där min faster Rosa var med var förstås:

4 comments Add yours
    1. Ett vackert namn! Jag kunde också skrivit om min kärlek till rosor! I år är ett fantastiskt rosenår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.