Men hur funkar allt det där egentligen? I ”praktiken”?

carolina-top

Jag hade egentligen tänkt skriva om något helt annat spelrelaterat (alla mina timmar med Pokémon Go och Harry Potter Wizards Unite…) men så visade mig min oäkte make häromkvällen det här gänget… Jag fastnade totalt, och kollade filmsnutt efter filmsnutt med dem, och log igenkännande åt det mesta. Det är bara för bra för att inte dela med sig av till er nu när vi har spelvecka på Kollot och allt. (fast… när jag försökte visa min son detta så sa han med överlägsen trötthet (ja, som bara en tjugoårig son kan) att ”ja, ja, mamma, de ÄR jättekul. Det tyckte jag med, då för fyra eller fem år sedan när de kom…” Så om jag är jättemossig och inte upptäckt den här kanalen förrän nu så får ni väl stå ut med mig.)

Det handlar alltså om ett gäng människor (Viva la dirt league) som troligen lagt xxx antal timmar på spelande i sina år, och nu (eller kanske då för några år sen om vi ska vara petiga…) kommit på den briljanta idén att iscensätta olika saker ur spel – fast ”på riktigt”. Och hur fånigt det då blir. Ta bara det här med att utkämpa någon hård svärdsfight, och så mitt i när ens hälsa håller på att ta slut (ja, mätaren för hälsa gå ner på noll…) pausa spelet, för att kunna kasta i sig lite healing potions? Så här:

Eller hur det skulle se ut ”på riktigt” när hjälten i spelet kommer till någon magiskt låst grotta för att hitta en särskild skatt eller något föremål, och porten är låst med något listigt pussel som måste lösas:

Och det här är såååå frustrerande – en NPC av något slag som ställer sig så att din karaktär inte kan komma förbi? Ofta kan det inte lösas på det här brutala viset, för då kommer det vakter galopperande och tycker du ska sättas i fängelse…

Praktiska problem som var man förvarar alla dessa health potions man alltid måste bära med sig mängder av, och hur det egentligen går till att få i sig dem snabbt…

… för att inte tala om var man förvarar den där hästen som kan ridas på bara genom att trycka på en knapp:

För övrigt är det fantastisk roligt (tycker jag i alla fall..) att läsa kommentarerna till spelklippen också. Så många vi är som suttit och funderat på/stört oss på/skrattat åt allt detta?

Med detta avslutar jag spelveckan på kollot (och har gett mig själv stor lust att tillbringa några timmar till i Skyrim eller så…) och imorgon ses vi igen för att prata om något helt annat.

 

Bild: Potions galore av Vetiver Aromatics (CC BY-SA 2.0) eftersom fatta hur stor plats alla dessa små potions-glasflaskor måste ta i din ryggsäck som adventurer?? Hur tunga?

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →