Mygg och fågelspaning

Just nu stannar vi på Kulturkollo Sverige på mer än ett sätt. Nej, det blir inga utlandsresor men vi gör även kulturella resor i Sverige Jag brukar ofta stanna i Sverige på sommaren och även gärna hemma i min egen lilla stad. Det blir en annan plats på sommaren, även om det är ett speciellt år i år som gör att det inte direkt blir en massa konserter och utomhusteatrar. Faktiskt är det rätt få av de saker vi brukar göra på sommaren som blir av i år. Inga loppisar, inga släktkalas och det som jag har tyckt varit bäst med sommaren tidigare, att träffa de vänner man sällan träffar annars, det ska man ju helst undvika också nu då.

Istället blir det sol och bad och CAMPING! Jag är inte en van friluftsmänniska men resten av familjen är och vi har ju campat även tidigare. Barnen peppar jag genom att läsa Sarah Sheppards böcker om ”Djuren i skogen” för 511 gången och även världens bästa bok ”Hemma hela sommaren” av Elin Johansson som förtjänar ett helt inlägg bara den. Dessutom har vi lyssnat på ”Fågelspaning med Ulf Nilsson” i Barnradions arkiv på Spotify. Vilken guldgruva det är! Här finns MASSOR av bra sagor och dramatiserade böcker. Just Fågelspaning med Ulf Nilsson bygger på Ulf Nilssons bok ”Se fåglar” och handlar om en två barn som i varje avsnitt får ett nytt uppdrag av sin morfar. Varje gång ska de hitta en speciell fågel och de får olika ledtrådar till sin hjälp. Kanske har den ett speciellt läte eller ser ut på ett särskilt sätt.

Jag är urusel på att känna igen fågelläten men barnen tycker att det är kul. I ärlighetens namn kan jag inte alltid säga om de har rätt eller inte när de lyssnar och gissar, men att de överhuvudtaget lär sig namn på olika fåglar tycker jag är lagom imponerande.

Har ni några bra tips på böcker om camping? Jag ska göra en djupdykning i bibliotekets lådor och hyllor innan midsommar tänkte jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.