Kategorier
Kulturkoll

”Döden, döden, döden” – nu är det sagt.

Veckans tema har varit ”Döden, döden, döden” och vi blir naturligtvis olika berörda av detta ämne och tolkar ämnet på vårt eget vis. Vi blev också påminda om dess oundviklighet då en av våra stora idrottsstjärnor just denna vecka gick bort, vilket Lyran skrev ett fint litet inlägg om.

Linda listade film att gråta till och Helena frågade sig om varför vi står ut med blodbaden som bland annat Joss Whedon och George R. R. Martin bjuder oss läsare på. Ni har också kunnat läsa om en ovanlig bild av himlen och om vi alla är lika inför döden enligt Shakespeare. Jag skrev om varför vi fascineras av döden och hur olika Döden kan gestaltas i litteraturen, vilket också Carolina skrev om.

Ingen går oberörd ur samtalet som Linda och Anna höll med Annika Koldenius, som skrev en bok om sin saknade son. En bok som bloggvän till Anna så klokt hade kommenterat: ”Har Annika orkat skriva den så ska väl vi orka läsa”. Carolina skrev därefter ett inlägg om böcker som handlar om att förlora en förälder.

Veckans tisdagsutmaning handlade om att söka tröst i kulturen och några av deltagarna var:

Old Adult Reads Young Adult 

Sagan om sagorna

Enligt O

Bak bok mat

Ekensten

Bokhyllan i pepparkakshuset

Fiktiviteter

Litteraturkvalster & småtankar (undertecknad)

”Döden, döden, döden”. Nu har fått de tunga orden sagda. Nu kan vi prata om annat. Imorgon är en ny dag och ett nytt tema. Tack för att ni följt oss genom veckans tema.

Foto: ”All Saints’ Day 2012” av Chris

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.