Kategorier
Kulturkoll

Slut på prisa, prisade, prisat

lyran-top

Då var det dags att avrunda veckans tema om allehanda priser med en liten genomgång. Linda inledde med ett inlägg om vad som krävs för att man ska bli en prisvinnare och kom med lite tips inför Augustprisutdelningen. Precis som hon utlovade tippade hon fel på det mesta. Anna skrev om Deckarakademins utdelning av priser för kriminalromaner och intervjuade Tomas Bannerhed om hur livet efter priset sett ut. Missa inte den fina intervjun. Linda skrev också ett tårdrypande inlägg om tacktal hon minns. Och ja, visst är det härligt med alla tacktal på Oscarsgalan! Lotta skrev om dem som aldrig vunnit något pris, men ändå blivit legendariska. Jag skrev om några som fått Nobelpriset – och om några som inte fick det. Helena skrev om sina nobelfavoriter under titeln svenskt och intergalaktiskt vemod.

Veckan innehöll också en finfin utlottning av Pär Lagerkvists Dvärgen.

Veckans utmaning bestod av en enkät, den har besvarats av:

Helena

Linda

Den läsande kaninen

ELS

I morgon börjar en ny månad, välkomna!

Av Lyran

Personifierar begreppet slalomläsare, har ofta fyra-fem böcker på gång samtidigt. Läser i badkaret och lyssnar på ljudböcker i bilen. Gillar att läsa klassiker och romaner som utmanar min förmåga till inlevelse och förståelse.